Вторник, 19 марта, 2024
2.4 C
Киев

К прочтению

Як оформити італійське громадянство

Італія — сучасна країна з хорошою перспективою для успішної самореалізації і комфортного життя. Іноземці мають право отримати громадянство цієї країни, але при наявності конкретних підстав. Щоб запустити процедуру, необхідно виконати обов’язкові умови, підготувати документи і вчасно звернутись до певних інстанцій. При наявності вільного часу, бажанні це можна зробити самостійно. Проте, як показує практика, набагато швидше і ефективніше відразу звернутись до спеціалізованих агентств.

Умови для отримання громадянства

Питання в’їзду, перебування в країні контролює Міністерство внутрішніх справ. Воно тісно співпрацює з консульствами, посольствами багатьох країн за кордоном. Один із шляхів імміграції — отримання статусу резидента. Для його легалізації потрібно відповідати одному із критеріїв:

  • Народження на території Італії.
  • Укладення шлюбу з громадянином країни.
  • Натуралізація.
  • Законні пільги.

Швидко оформити громадянство Італії для українців, запит, перекласти необхідні документи допоможуть спеціальні бюро, наприклад, Kalina. При необхідності компетентні юристи, перекладачі пояснять тонкощі оформлення і процесу отримання статусу.

Особливості процедури

Перша обов’язкова умова — офіційна реєстрація в комуні (residenza) або посвідка на тимчасове проживання. При наявності потрібних реквізитів іноземець може подати запит на отримання італійського громадянства. В середньому тривалість проживання має бути не менше ніж 10 років (в деяких комунах діють інші терміни). В разу укладення шлюбу вона зменшується до 2 років, а при народженні дітей процедуру можна успішно пройти ще швидше.

Загальні вимоги:

  • повноліття;
  • офіційний заробіток;
  • проживання на законних підставах;
  • знання італійської мови на рівні Б1.

Пакет документів, необхідний претенденту, формується індивідуально, в залежності від підстави. Загальний перелік включає дозвіл на проживання, онлайн-запит modello, довідку про реєстрацію, склад сім’ї, доходи за останні 3 роки, свідоцтво про народження, довідку про несудимість (останні дві позиції обов’язково перекладають на італійську мову, завіряють апостилем). Також знадобиться підготувати сертифікат про знання національної мови. В деяких випадках можуть знадобитися додаткові документи, наприклад, при зміні прізвища, якщо відбувалась процедура розлучення.

За матеріалами Kalinadocs

Другие Новости

Последние