Вторник, 19 марта, 2024
2.8 C
Киев

К прочтению

Все про підліткові прищі

Кожна людина проходить підлітковий період, який починається приблизно в 11-15 років. В цей час в організмі відбуваються серйозні зміни, пов’язані з дорослішанням. Сплеск гормонів часто призводить до появи юнацьких прищів. Це відбувається через більш активну роботу сальних залоз.

Підліткові прищі можуть завдати чимало клопоту хлопцям та дівчатам. З проблемою на шкірі потрібно починати боротися ще до того, як вона погіршиться. Адже лікування акне — складна і тривала робота.

Профілактика підліткових прищів

Починати доглядати за собою хлопчики і дівчатка повинні починати приблизно в 11-річному віці — ще до того, як гормони почнуть активно перебудовуватися. Звичайно, в цей час догляд у домашніх умовах повинен бути максимально простим.

Є прості рекомендації на цей рахунок:

  • підлітки повинні умиватися два рази на день теплою водою;
  • для вмивання потрібно використовувати м’які гелі або пінки без агресивних компонентів в складі;
  • не варто пропускати етап тонізації. У тоніках не повинно бути спирту або кислот. Вся косметика повинна бути гіпоалергенною і антикомедонною;
  • не потрібно для вмивання використовувати мило, яке буде тільки пересушувати дерму. Бо, як відомо, через нього сальні залози почнуть більше виробляти жиру, що призведе не тільки до непотрібного блиску, але і до забитих пір і підліткових прищів;
  • можна іноді використовувати маски з глини. Для жирної підліткової шкіри підійде маска з білої, блакитної, зеленої, для сухої — з червоної, для комбінованої — з зеленої глини;
  • як тільки з’являться перші підліткові прищі, необхідно підібрати якісні засоби проти жирності шкіри. Також можуть підійти щадні пілінги з фруктовими кислотами;
  • якомога менше торкатися обличчя брудними руками;
  • не варто самостійно видаляти прищі, тому що це призведе лише до більшого їх поширення і появи серйозних запалень. Позбутися комедонів можуть тільки професійні косметологи. Комедони можуть бути відкритими і закритими, і вони вже вважаються початковою стадією акне.

Якщо висипань стає більше, не варто їх лікувати самостійно. Тільки дерматолог зможе визначити стадію акне і підібрати такі ліки, креми та інші продукти, які розраховані саме на дітей і їх зростаючий організм.

Як доглядати за підлітковою шкірою?

Підліткові прищі потрібно не маскувати, а лікувати. Але все ж кожен підліток, особливо дівчатка, хочуть виглядати гарно і привабливо. В асортименті декоративної косметики є продукти, що підійдуть для маскування дефектів дерми. Сучасні косметичні продукти для маскування недоліків мають легку текстуру, не забивають пори і не провокують появу чорних точок.

Засоби від підліткових прищів потрібно використовувати регулярно, щоб проблема не погіршувалася, а згодом і зовсім зникла.

Догляд за підлітковою дермою повинен включати кілька важливих етапів. Очищати потрібно дуже ретельно і дбайливо, тому що шкіра жирна, є забиті пори. Саме якісне очищення призведе до того, що запалень стане менше і нові не будуть з’являтися. Тонізацію теж не варто пропускати, адже вона відновлює pH після кожного вмивання. Також важливо використовувати продукти для захисту від сонця.

Другие Новости

Последние